tisdag, juli 14, 2009

Hur barn blir till

Idag fortsatte mamma-utfrågningen.

"Aj, varför sticks du så på benen?", utbrister Holger när han lägger huvudet mot mina bara ben. Sensationslystet ber han Clara känna efter också. Hon gör det men då kommer han på att det vore roligare om hon också la kinden emot för att stickas riktigt ordentligt. Hon går ju inte på det men tillslut gör hon honom till lags och lägger ner huvudet mot mina ben. Då håller han på att bryta ihop eftersom skadeglädjen är den mest äkta glädjen hos en femåring. Tur att stubbiga ben kan komma någon till glädje.

Idag har dessutom diskussionerna kretsat kring hur barn blir till. Clara skulle förklara för sin lillebror hur det hela startar.
"Holger, du vet väl att både du och jag har vunnit en stor tävling. Det var säkert fem andra spermier som var med och tävlade och vi vann!"
Jag tog tillfället i akt att informera barnen om att de inte alls vunnit en simtävling utan snarare att de vunnit på lotteri eftersom de blivit så att säga handplockade. Då konstaterade Clara att de nog ändå vunnit en tävling, nämligen en skönhetstävling eftersom doktorn förmodligen tog den snyggaste och bästa spermien han hittade.

Inga kommentarer: