måndag, november 20, 2006

Skamsna, sjusovande föräldrar...

Helgen har rusat förbis i ett hiskligt tempo....som vanligt. Holger som har en ovana att alltid komma in och sova mellan mig och Tony har nu äntligen börjat gå upp på morgonen utan att väcka hela familjen. Han går helt enkelt upp och tittar på en videofilm inne på sitt rum. Det är ju helt okej tycker vi eftersom han annars får alla på dåligt humör eftersom han är uppe och studsare vid 7-tiden varje morgon.

Den här morgonen tyckte han nog dock att vi tog alldeles för lång sovmorgon för när vi kom upp och skulle ta på honom kläder hade han redan tagit av sig pyjamasen. Stolt som en tupp talade han om att han hade tagit på sig en ny blöja. Tony och jag tittade på varandra och tänkte att nu skenar fantasin iväg med honom igen men då upptäckte jag att blöjan han hade på sig satt bak-och-fram....... Då uppstod nästa mysterium. Var hade han lagt den gamla blöjan? Vi frågade och svaret lät inte vänta på sig:
- Häääj! utbrast han och sprang in i det gamla badrummet där fortfarande blöjsophinken står mitt ibland all rivningsbråte. Han öppnade locket och pekade på en av blöjorna längst upp.

Vi fick helt enkelt tro på hans ord. Han hade ju stenkoll.

Var befann sig Clara då (som alltid brukar skvallra när något fuffens är på gång)? Jo hon satt okontaktbar nere vid datorn och spelade spel. Hon passar givetvis också på på morgonen när hon får sitta ifredd utan att någon annan vill sitta vid datorn.

Inga kommentarer: