fredag, januari 20, 2006

Clara tar kontrollen igen

Då var man hemma och allt är som vanligt igen. Det som kändes mest skumt när man landade i Sverige igen var inte det kyliga vintervädret utan det var alla julljusstakar som lyser i stugorna samt annat julpynt som folk inte städat bort än.

Clara är om möjligt ännu värre kontrollfreak än vanligt. När hon blev varse att Nicolina och Ludwig skulle komma hit och sova i helgen drog hon igång på en gång:

"Men då måste ju dom sova i bäddsoffan. Om vi ska kunna fälla ut den måste vi flytta på kassen med kläder som står bredvid Holgers byrå så vi kan flytta på gosedjurskorgen så att vi kan flytta på Holger säng så att vi kan fälla ut bäddsoffan....och så måste vi nog städa vårat rum också!"

Hon är ju inne i en riktig upptäckarperiod också. Hon har bla tränat upp läsningen väldig under våran resa. Hon läste högt ur sagoböcker varje kväll. Räknandet är också på högvarv. Hon och Holger fick ett varsit slags spel med spelkort (dominoregler) på Scandic Hotell i Karlstad. Vi slog ihop kortlekarna till en. Sen sat hon och räknade....och räknade....och räknade. Hon delade upp korten i två högar och fortsatte att räkna......och räkna.....och räkna. Sen utbrister hon:

"Mamma! Det här var skumt! I den ena högen har jag 27 kort och i den andra 28 men flyttar jag ett kort så har jag 28 i den första och 27 i den andra!"

Några ny ord har hon hunnit instifta under resan också:
lurping = looping
tiljetter = paljetter

Inga kommentarer: