fredag, december 09, 2005

Frisörtajm


Idag har Holger debuterat hos frisören. Clara fick börja eftersom hon visste vad det handalde om. Holger passade på att leka med leksakerna som fanns. Han provsatt dessutom fotstödet på frisörstolen. Clara satt som ett ljus och sa knappt ett pip på hela tiden (vilket är väldigt ovanligt).

Sen var det då Holgers tur. Han satte sig ivrigt i stolen och var jätteduktig. Det var förstås lite läskigt när frisörskan sprejad vatten i håret, men inte värre än att han satt kvar. Sen blev han lite otålig när han insåg att han inte kunde hålla några saker i händerna. Det slutade med att han rykte av sig sjynket mycket bestämt. Sen tröttnade han på att sitta i stolen också men då plockade mamma fram "tytte". Det var ju ganska orutinerat eftersom tutte hör ihop med fingra-i-håret. Det slutade med att jag fick ligga i Holgers knä så att han kunde fingra i mitt hår istället. När så myrorna flyttade in igen hade frisörskan trumfkortet. Hon tog fram den "magiska" saken, rakmaskinen som surrade.

brrrrmmmm, brrrrmmmm

tänk att ha nåt som brummar i håret. Häftigt, tänkte Holger. Det hela gick med andra ord över förväntan och båda barnen är numera Julfriserade.

Inga kommentarer: