onsdag, december 14, 2005

Lucia

Jaha.....då ha dottern även debuterat i de lite "större" Luciasammanhangen. Hon deltog nämligen i det stora luciatåget i kyrkan tillsammans med ca 50 andra barn. Oj vilken kaos det var på repetitionen. Det är inte lätt att få 4-åringar att gå rätt och det är inte lätt att få 14-åringar att vara tysta. Men som vanligt växte de med uppgiften och när det så var dags för "the show" var alla där de skulle och det flöt på riktigt bra.



Clara har verkligen växt på alla sätt. Från att ha varit en liten blyg "mes" som inte vågat göra något själv har hon liksom blommat upp och blivit lite kaxigare. Hon sätter sig vid barn hon inte känner, och hon till och med bekantar sig med dem. Hon följde med luciatåget från församlinghemmet till kyrkan helt själv trots mörkret. Som vanligt när hon gör något är hon ju mycket fokuserad och koncentrerad. Hon såg inte oss när hon stod och sjöng med det gjorde inget....hon har liksom blivit tryggare i sig själv. Visst började väl även Clara skruva lite på sig efter 45 minuters sjungade men hon stod iallafall still och följde med tåget ut igen. Då trodde verkligen jag att vi skulle mötas av en gråtande unge i församlingshemmet eftersom det bara vällde in vuxna där, som skulle fika. Men ack vad jag bedrog mig. När jag väl hittade henne var det en sprudlande glad unge. Ni fattar att morsan var stolt va!!!

Holger gjorde också debut, som stjärngosse. Förra året var han "bara" tomte. Det slutade dock med att han var en strutlös stjärngosse med tomteluva och stjärna utan pinne!! Sen åkte tomteluvan också av och nappen in. Det är ju inte så lätt att vara tillmötesgående när man väckts kl 7 på morgonen, är ruskigt förkyld och dessutom ska släpas runt på det en luciafirandet efter det andra. Det ända han accepterade att ha på sig var "luciaklänningen". Men maken till sött luciatåg har nog aldrig skådats. De flesta aktörerna var ca 1,5 år gamla. De hann dock försvinna ur bild....

Holger passade iallafall på att tjusa lite med lucian.

Inga kommentarer: